Apotheek Groesbeek – Apotheek Groesbeek – Groesbeek

Apotheek Groesbeek

Welkom bij onze apotheek.

Wij proberen zo goed mogelijk farmaceutische zorg te leveren. Heeft u vragen over uw geneesmiddelen, dan mag u ons altijd bellen. Onze apotheek heeft enthousiaste medewerkers die u zo graag en zo goed mogelijk willen helpen. Ook is in de apotheek er altijd een apotheker aanwezig.

Historie

Apotheek Groesbeek is begonnen in een woonhuis op de Mooksebaan. In 1971 is de apotheek verhuisd naar het voormalige parochiehuis, dat omgevormd werd tot een gezondheidscentrum. In 2011 is Apotheek Groesbeek verhuisd naar het Gezondheidscentrum Groesbeek waar ook twee huisartspraktijken, fysiotherapie, logopedie, GGD, diëtiste en SHO zijn gevestigd.

Samenwerking in de regio

Apotheek Groesbeek werkt nauw samen met de 4 huisartspraktijken uit Groesbeek. Er zijn ook samenwerkingsprojecten met andere eerstelijns zorgverleners. Zo hebben wij in Groesbeek samen met de GGD, fysiotherapie, huisartsen, ergotherapie en Kwiek een valpreventie-programma opgezet.

Apotheek Groesbeek is lid van de apothekersvereniging Rijk van Nijmegen. De apothekersvereniging Rijk van Nijmegen is een vakinhoudelijke vereniging en is betrokken bij het afstemmen van regionale zorg. Wilt u hierover meer lezen, dan kunt u kijken op de site van onze regionale beroepsvereniging.

Apotheek Groesbeek is ook lid van Farmazorg Nijmegen. Farmazorg Nijmegen draagt zorg voor de dienstapotheek op het spoedplein op het CWZ. Daarnaast houdt Farmazorg Nijmegen zich bezig met regionale kwaliteitsprojecten.

Apotheek Groesbeek is tevens een leerbedrijf. Wij ontvangen regelmatig stagiaires apothekersassistenten van het ROC in Nijmegen. Daarnaast ontvangen we incidenteel Apothekers in opleiding van de Universiteit Utrecht en Universiteit Groningen. Een paar keer paar jaar komen er medische studenten van de universiteit Nijmegen op bezoek.

Kwaliteitsssysteem

Apotheek Groesbeek is een zelfstandige apotheek. Wij hebben een samenwerkingsverband met Apotheek Zundert in Zundert.  Sinds 2017 vallen wij gezamenlijk  onder een multisite certificaat. LQRA is het certificeringsinstituut die de apotheken audit. De apotheken zijn getoetst aan de hand van het HKZ-certificatieschema Openbare Apotheken versie 2015 en het algemeen organisatieregel (versie 2015). De apothekers van Apotheek Zundert komen jaarlijks op bezoek en voeren dan een intercollegiale audit uit. Op deze manier wordt door het jaar heen ons kwaliteitssysteem op alle niveaus beoordeeld.

Bij een goed kwaliteitssysteem hoort ook een klachten- en fouten-regeling. Heeft u een tip, een klacht  of hebben we een fout gemaakt, meldt het ons dan.