Automatische herhaalservice – Apotheek Groesbeek – Groesbeek

Automatische herhaalservice

De automatische herhaalservice is een service van Apotheek Groesbeek en de huisartsen van Groesbeek om u de zorg rond uw geneesmiddelen deels uit handen te nemen. Met deze service regelen wij automatisch de levering van geneesmiddelen die u langdurig gebruikt. Makkelijker kan het niet! Hieronder leest u hier meer over.

Wat is de automatische herhaalservice?
Gebruikt u gedurende langere tijd geneesmiddelen waarvan u dagelijks een vaste hoeveelheid inneemt? Dan is de herhaalservice mogelijk iets voor u. Zodra het moment waarop u nieuwe geneesmiddelen nodig heeft nadert, worden deze automatisch voor u klaargezet.

Wat zijn de voordelen van de Herhaalservice?

 • De eerste keer worden uw geneesmiddelen gelijk getrokken. Daardoor krijgt u alle medicatie tegelijkertijd;
 • U hoeft geen herhaalrecept meer aan te vragen bij uw huisarts;
 • U hoeft uw geneesmiddelenvoorraad niet meer bij te houden;
 • U komt nooit geneesmiddelen te kort;
 • U krijgt bericht als uw geneesmiddelen weer klaar staat.
 • Hoe start ik de herhaalservice?
  Om te starten met de herhaalservice is het belangrijk dat wij weten hoeveel tabletten u van al uw verschillende geneesmiddelen heeft. Wij kunnen dan zorgen dat uw geneesmiddelen gelijk lopen.
  U kunt op verschillende manieren doorgeven welke geneesmiddelen u in de herhaalservice wilt en hoeveel u daarvan op voorraad heeft.

  • U kunt dit mailen (info@apotheekgroesbeek.nl). Indien u mailt, geef dan aan voor wie het is, de geboortedatum en of de geneesmiddelen thuisbezorgd moeten worden.
  • Aan de balie kunt u naar de folder herhaalservice vragen. Op de achterkant kunt u uw geneesmiddelen noteren en de hoeveelheid dat u voorradige heeft.

  Hoe weet ik dat mijn geneesmiddelen klaarstaan?
  Wanneer uw geneesmiddelen bijna op zijn, ontvangt u een e-mail met daarin de datum wanneer uw geneesmiddelen voor u klaar staan.
  Om dit goed te laten verlopen is het belangrijk dat u wijzigingen doorgeeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u er in de tussentijd andere geneesmiddelen bij heeft gekregen of dat de dosering van een geneesmiddel is veranderd. U blijft zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen aan de apotheek.

  Kunnen mijn geneesmiddelen ook thuis bezorgd worden?
  Apotheek Groesbeek heeft een bezorgservice voor mensen die slecht ter been zijn of door andere redenen verhinderd zijn om de geneesmiddelen te komen ophalen. In deze gevallen bezorgt de apotheek geneesmiddelen aan huis. U dient hiervoor wel thuis zijn.

  Kunnen alle soorten geneesmiddelen in de herhaalservice?
  Niet alle geneesmiddelen zijn geschikt voor de herhaalservice van de apotheek. Zo mogen wij onder andere slaapmedicatie en sterke pijnstillers niet in de herhaalservice plaatsen. Ook geneesmiddelen waarvan u geen vaste hoeveelheid per dag gebruikt kunnen niet in de herhaalservice. Wij weten dan namelijk niet wanneer de geneesmiddelen op zijn en wij het weer voor u klaar moeten zetten.

  Voor welke periode worden de geneesmiddelen geleverd?
  De periode blijft gelijk aan de periode waarvoor u de geneesmiddelen nu krijgt. In het algemeen is dit voor reguliere geneesmiddelen voor maximaal 3 maanden.

  Wat moet ik doen als mijn geneesmiddelen te vroeg op zijn of als ik nog voorraad heb?
  Zijn uw geneesmiddelen eerder op dan verwacht of heeft u nog ruim voldoende als u een nieuw afhaal- of bezorgbericht ontvangt, neemt u dan contact op met de apotheek. Wij zorgen ervoor dat u in ieder geval niet zonder geneesmiddelen komt te zitten.

  Wat als ik op vakantie ga?
  Neem tijdig contact op met de apotheek als u op vakantie gaat. Wij zullen dan nagaan hoeveel geneesmiddelen u extra nodig heeft en vragen daarna een recept aan bij uw huisarts.

  Zijn er kosten aan de Herhaalservice verbonden?
  Voor de Herhaalservice worden geen extra kosten berekend. Uw huisarts en uw apotheek berekenen de normale tarieven.

  Hoef ik dan niet meer langs de huisarts?
  Voor een juist gebruik van uw geneesmiddelen is het belangrijk dat u regelmatig op controle komt bij uw huisarts. Alleen dán kan bekeken worden of de geneesmiddelen die u gebruikt nog wel goed zijn voor u. Vooral voor diabeten en mensen met hoge bloeddruk is regelmatige controle noodzakelijk. Tijdens de controles kan blijken dat aanpassing van de geneesmiddelen nodig is.

  Vragen of opmerkingen?
  Heeft u vragen of opmerkingen over de Herhaalservice, dan kunt u contact opnemen met Apotheek Groesbeek op telefoonnummer (024) 3971497 of een e-mail sturen naar info@apotheekgroesbeek.nl